Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Waarom onderhandeling schuldherschikking door buitenlands bedrijf

Geplaatst

op

Min Albert Ramdin

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking legt uit waarom de regering een buitenlands bureau in de arm heeft genomen om voor Suriname  onderhandelingen te voeren voor het herschikken van de schulden. Hij spreekt van een complex geheel, waarbij het gaat om verschillende manieren van onderhandelen omdat het gaat om schuldovereenkomsten die gemaakt zijn op bi-lateraal, multi-lateraal en commercieel niveau.

Minister Ramdin doet uit de doeken  waarom er voor deze onderhandelingen het Frans bureau Lazard is aangetrokken en  geen Surinaamse deskundigen. Het traject van herstructurering van schulden en onderhandelingen voeren is vrij complex en Lazard heeft specialistische kennis, ervaring en bewezen resultaten, waarop wij in  Suriname niet kunnen bogen.  De bewindsman zegt dat er voor het onderhandelen voor schuld herschikking  in Argentinië dat over vele malen meer specialisten beschikt dan Suriname, ook de assistentie van Lazard is  ingeroepen.  Lazard heeft, aldus de bewindsman, wereldwijd bewezen succesvol te zijn.

De minister maakt duidelijk dat de  regering nationaal en internationaal een enorme crisis heeft overgenomen. “Er zijn commitments gemaakt en het gaat om zakelijke en financiële belangen. Er wordt keihard onderhandeld en daarvoor hebben wij niet de ervaring.” – culturu.com

 

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rana
zaterdag 10 oktober 2020 17:20

I niets heeft Suriname ervaring. We zijn een derde wereld land moeten nog heel veel leren. Niets fout mee. Schaam je niet om buitenlandshulp te vragen.

Benny
zaterdag 10 oktober 2020 18:29

We zijn al 40 jaar bezig, maar met wat eigenlijk ?
Ik denk dat we gewoon naar Nederland moeten luisteren, want zelf hebben wij 40 jaar lang bewezen het niet te kunnen.Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen