woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(3)

Waarom mocht Kohinor niet afreizen van de SVB

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

Er is nu een breuk ontstaan tussen ex-bondcoach Dean Gorré en de Surinaamse Voetbal Bond. Wij weten wel dat Dean Gorré op een bepaald moment tijdens de Goldcup bijna zijn koffers heeft gepakt. De SVB heeft hem later ontslagen om “moverende reden”, die tot nu toe onbekend zijn gebleven voor iedereen, inclusief de ex-bondcoach, die expliciet gevraagd heeft hiernaar. Velen weten niet wat er precies is gebeurd. Een bron licht een tipje van de sluier.

Doelman Kohinor was positief getest op covid-19, voordat de selectie vertrok naar de USA om deel te nemen aan de Goldcup. De doelman van Natio mocht dus volgens de regels niet afreizen. Gorré en het bestuur van de SVB spraken toen af, dat Kohinor alsnog zou afreizen als blijkt dat hij, na een bepaalde tijd negatief wordt getest, om zich te voegen bij de rest van de selectie.

Volgens de concacafregels moet een positief getest persoon binnen 10 dagen 2x getest worden. Indien deze tweede test negatief is , moet een arts dit  bevestigen in een gezondheidsverklaring.

De selectie vertrok samen met hoofdbestuurslid Samuels, en achteraf bleek Kohinor werkelijk covid-19 negatief te zijn bij de volgende test. Het team in de USA kreeg deze informatie niet te horen, zoals was afgesproken. Uiteindelijk nam Dean Gorre het initiatief om de SVB te kontakten. De SVB zei nog geen informatie van BOG te hebben hierover. Gorré belde met toestemming van de SVB naar BOG en kreeg daar precies het tegenovergestelde te horen,”Meneer Gorré, die Kohinor is negatief getest en wij hebben dat resultaat  allang naar de SVB gestuurd”. Op verzoek werd het resultaat opgestuurd voor Gorré.

Vervolgens stemde Gorré met Samuels af, dat Kohinor nu wel mocht afreizen. Een ander problem was dat de vlucht vol was. Dean Gorré, sprak met de SLM af, dat Kohinor een plek krijgt als er iemand uitvalt. Een paar dagen voor het spelen van de tweede wedstrijd kreeg toen bondcoach een telefoontje van SLM directeur: “Dean er is een open plek. Kohinor moet nu komen”.  Hij belde Kohinor toen op, “Kom op jonge, ga gelijk naar Zanderij”. Aan Samuels deelde hij mee, ”a seti jere”. Deze woorden bevestigen, dat Samuel op de hoogte was van de stand van zaken.

Samuels werd boos, en belde met zijn leiding in Paramaribo. Gorré belde ook de voorzitter van de SVB op, en er volgde een woordenwisseling van formaat. Toen besloot Gorré op te geven en te bedanken. Hij riep de spelers bij elkaar en informeerde hen. De totale spelersgroep weigerde uit solidariteit te spelen, als Kohinor niet erbij mocht zijn. Een bemiddelaar wist partijen zover te krijgen, dat zij doorgingen. Gorré bleef en Kohinor mocht afreizen.

Kohinor moest in een aparte hotel verblijven, totdat hij goedkeuring kreeg van Concacaf. De goedkeuring liet op zich wachten, naar zeggen van de teamarts (neefje van hoofdbestuurslid Manko). Gorré nam zoals bij het testresultaat van het BOG weer het initiatief om achter de informatie aan te gaan. Het bleek dat de Concacaf allang goedkeuring had gegeven om Kohinor aan het team toe te voegen. De teamarts bleek een mail te hebben ontvangen. Waarom hij ontkende  iets te hebben vernomen is onbekend.    ” Nee, nog niets gehad”. Dit bleek nogmaals een onwaarheid. Een bevestiging van de teamarts was nu dringend nodig, omdat de selectie over 45 minuten zou vertrekken naar een ander stad om de derde wedstrijd te spelen. Dus vroeg, de onvermoeide Gorré een half uur later nogmaals hetzelfde aan de teamarts en… ja, hij bevestigde eindelijk. Toen mocht Kohinor zich toevoegen aan de selectie ongeveer een half uur voordat de totale groep zou vertrekken naar een ander stad om uit te komen voor Suriname.

Vermeldenswaard is dat de ticket en verblijf van Kohinor reeds betaald waren voordat alle ‘verwarring’ zich afspeelde. Dean Gorré is kort daarna om onduidelijke “moverende reden” ontslagen als bondcoach door het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarom mocht Kohinor niet afreizen van de SVB