Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Waarom Hoefdraad strijd tegen de staat Suriname de DNA en het OM

Geplaatst

op

Hoefdraad 2

Gillmore Hoefdraad sleept de staat, het parlement en het Openbaar Ministerie voor het gerecht. Volgens het juridisch team van de ex-bewindsman bestaande uit Irène Lalji, Frank Truideman en Murwin Dubois is het besluit van de DNA om hem in staat van beschuldiging te stellen onwettig.

Naast het kort geding zal Hoefdraad een rechtszaak aanhangig maken bij de kantonrechter. De advocaten zijn de mening toegedaan, dat Hoefdraad het recht heeft plus vanwege het zeer dringend en spoedeisend belang, dat in kort geding er al een uitspraak wordt gedaan. Dit omdat zijn rechten en vrijheden door het door de DNA onrechtmatig genomen besluit ernstig worden aangetast. Maandag is tegen de ex-minister door het Korps Politie Suriname een intern opsporingsverzoek uitgevaardigd.

Hoefdraad is bij de tweede behandeling van de instaat van beschuldigingstelling, niet gehoord hetgeen volgens de advocaten in strijd is met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en dat is onrechtmatig handelen van het staatsorgaan. Door hem niet te horen is het besluit van de DNA nietig en mag het dus niet in stand blijven. Erger nog; de advocaten van Hoefdraad vinden dat door het nietig zijn van het DNA-besluit, geen enkel orgaan van de staat daarop een besluit mag nemen.
Bij het eerste verzoek van de pg om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, was hij door het toenmalig parlement, conform de wet opgeroepen en Hoefdraad kon zich verweren. Het parlement heeft toen op basis van zijn verweer en met een duidelijke meerderheid de vordering van de pg afgewezen.

In de vordering aan de rechter wordt er verder op gewezen dat volgens artikel 59 van het ordereglement van het parlement, een eenmaal genomen besluit, door een ander staatsorgaan en ook niet het parlement, ten aanzien van een persoon of een ambtsdrager niet kan worden teruggeroepen. Anders zouden er gewichtige redenen in ‘s landsbelang moeten zijn of er zouden nieuwe omstandigheden moeten zijn die bij het nemen van het besluit niet bekend waren en wellicht tot een ander oordeel zouden hebben geleid. “Immers, de rechtszekerheid noodzaakt dat er niet teruggekomen kan worden op reeds genomen besluiten en dat er niet politiek opportuun gevist mag worden als er een andere constellatie is”, staat in de vordering.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prinses
donderdag 13 augustus 2020 20:57

Voor iemand die onschuldig is doet hij wel erg zijn best om niet voor de rechter te verschijnen. Nu weet elke weldenkende Surinamer dat hij veel te verbergen heeft.

Lunes Armand
donderdag 13 augustus 2020 22:16

Hoe is het mogelijk dat iemand die door de staat opgespoord wordt, niet gevonden kan worden, maar wel een proces opstart tegen die staat, betrekking hebbende op die zelfde opsporing? Hoe is dit in de hedendaagse politiek voering mogelijk? De mensen die dit indienen zijn de eersten die, mijn inziens aangehouden dienen te worden. (Informatie onthouding!) Wordt het geen tijd dat regels en wetten aan een grondige evaluatie onderworpen worden? De hfd begunstigde dient persoonlijke aanwezigheid te zijn bij de opstart van elk proces. Indien niet, dan dient men op te geven waar men zich bevindt en waarom men niet… Lees verder »

Lien
donderdag 13 augustus 2020 22:29

Ze plegen meineed als ze niet willen zeggen waar de persoon is. Een familie lid mogen ze niet verhoren. Wet.een broer kan niet zijn broer verlinken. Maar die advocaten weten waar hij is.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen