vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
3
(4)

Waarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huishoudens schoolpakketten

lees ook ...

NPS eert Henck Arron met kranslegging bij standbeeld in Para...

Zaterdagmiddag heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) een eerbetoon gebracht aan Henck Arron, voormalig voorzitter van de NPS en een van de strijders voor de onafhankelijkheid van Suriname. Bij het ...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aangekondigd dat de koopkrachtversterking van SRD 1800 in de nabije toekomst zal worden verhoogd, omdat dit bedrag niet langer toereikend is. De verhoging zal gebaseerd zijn op de kosten die een persoon nodig heeft om te overleven, rekening houdend met de prijzen van goederen.

Deskundigen zijn al bezig met het vaststellen van het nieuwe bedrag, en een besluit hierover wordt genomen na de terugkeer van de president, die momenteel in het buitenland verblijft. Brunswijk erkent ook de financiële uitdagingen voor ouders bij het aanschaffen van schoolspullen. Vanaf volgende week zal de regering schoolpakketten verstrekken aan zwakke huishoudens om te helpen bij dit proces.

De waarnemend president benadrukt het belang van eenheid en verbroedering in Suriname, waarbij alle bevolkingsgroepen samen de natie vormen. Hij moedigt Surinamers aan om van elkaar te houden en samen te werken voor de opbouw van het land, ongeacht hun etnische achtergrond.

Hij stelt dat verbroedering betekent dat de gemeenschap voorop staat, en benadrukt het belang van het dienen van het algemeen belang boven partijbelangen. Hij verwijst ook naar het voorbeeld van wijlen VHP-voorzitter Jagernath Lachmon, die zijn zetel aan een tegenstander gaf om de eenheid en verbroedering in de samenleving te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huishoudens schoolpakketten