zondag 2 april 2023
25 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemend president Brunswijk hoort pijnpunten Para en Wanica aan

lees ook ...

Roadblocks en verhoogde surveillance in regio Midden

De politie van Regio Midden heeft in verband met de verhoogde surveillance, samen met een gemengde eenheid, in de periode van 1 tot en met 24 maart 2023, op verschillende locaties roadblocks gehouden....

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft donderdag samen met minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), ROS-directeur Maverick Boejoekoe en enkele andere functionarissen een oriëntatiebezoek afgelegd in de districten Wanica en Para. Hierbij werden drie commissariaten aangedaan, te weten: Wanica-Zuidoost, Wanica Noordwest en Para.

Tijdens het bezoek kreeg de delegatie een rondleiding in de faciliteiten van de commissariaten. Ook werd gelijk stilgestaan bij de pijnpunten rondom het werk dat door de commissariaten wordt verricht. In zijn toespraken gaf Brunswijk het belang van samenwerken op een commissariaat aan.

Bij alle drie districten is het volgens Brunswijk duidelijk dat de grootste problemen zijn dat de financieel-economische situatie in het land een barrière vormt in de vooruitgang en het tot ontwikkeling brengen van de districten. Het is dus belangrijk dat de financiële middelen zo snel mogelijk verstrekt worden.

“Vandaar dat ik in hoogst eigen persoon ben gekomen om me te oriënteren over de situatie. De regering heeft een jaar lang geëvalueerd en er is inmiddels een Herstelplan ingediend. De weg naar herstel wordt reeds bewandeld.” Zolang er volgens het plan wordt gewerkt, voorspelt de waarnemend president dat er binnen een jaar positieve veranderingen in zicht zullen zijn.

Ten aanzien van de financiële tekorten gaf minister Emanuël aan dat de bestedingsplannen herontworpen zijn opgestuurd voor de minister van Financiën en Planning. Zo gauw deze worden goedgekeurd, kan de overmaking plaatsvinden. Een positieve keerzijde van de medaille is dat er behoorlijk werk verzet wordt door de commissariaten.

Zo is er een project geïnitieerd door de bestuursdienst op Wanica Noord-West om burgers meer bewustwording bij te brengen. Ook zijn er trainingsprogramma’s uitgevoerd om consumenten te helpen bewust inkopen te doen.

Waarnemend president Brunswijk is overall ingenomen met het werk dat worst verzet. Hij stelde vooralsnog alle aangehaalde pijnpunten mee te zullen nemen. Als advies werd door hem meegegeven, dat er een prioriteitenlijst wordt gemaakt zodat er efficiënt gewerkt kan worden aan oplossingsmodellen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend president Brunswijk hoort pijnpunten Para en Wanica aan