zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(5)

Waarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e draai gi den rovers!

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

Mek den m’ma tak nanga den pkin want vanaf tamara wo trede  op hard! a tafra draai! Dit waren de dreigende woorden van waarnemend president Brunswijk in het hoogste College van Staat.

 

Waarschuwt alleen  moeders

Brunswijk waarschuwt alleen de moeders om op hun kinderen te letten want hij gaat hard optreden wanneer de rovers weer toeslaan.  Moeders die vaak alleenstaand zijn en twee of drie jobs moeten doen om het hoofd boven water te houden. Daar legt  hij ook nog een extra taak op.

De vaders en de  overheid zijn ook verantwoordelijk voor het welzijn van hun burgers en het is verplicht de moeders te ondersteunen waar zij niet kunnen. Brunswijk  begint met andere woorden te zeggen aan moeders dat ze gaan huilen want hun zonen die het criminele pad kiezen gaan doodgeschoten worden. Dat was de taal die Brunswijk bezigde in de DNA.

 

Grote armoede verergert armoede

Iedereen weet dat als de armoede ernstig toeneemt, de criminaliteit verergert. Brunswijk moet nu niet alleen repressief handelen. Het moet een teken voor hem zijn dat hij en zijn minister van Justitie & Politie, Kenneth Amoksi gefaald hebben om goed beleid te maken. Bunswijks partij (ABOP) heeft het ministerie van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken onder beheer.

 

Hij moest met zijn vuist op tafel hebben geslagen om te voorkomen dat de  generatie jongeren die vier jaar geleden 12 of 13  jaar was en nu 16 of 17  jaar is  ondersteund werden om op school te blijven en dat er beleid op werd gemaakt om te identificeren waar de meest zwakkere die vaker in de criminaliteit belanden te identificeren vanuit Sociale Zaken. Hij klaagde dat er al vier jaar een veiligheidsplan moet komen maar er gebeurt niets.

 

Beter preventief dan repressief optreden

Er zijn betere modellen waarmee men vier jaar geleden aan de slag kon.  Alvast kan er via de school een onderzoek gedaan worden welke kinderen het moeilijk hebben. De schooljuf kan gelijk aanwijzen welke kinderen het thuis moeilijk hebben. Vandaaruit neemt het ministerie van Sociale Zaken over en gaat die gezinnen ondersteunen en begeleiden.

 

Criminaliteit ontstaat doordat jongeren het moeilijk hebben en vaak met honger naar bed of naar school moeten gaan. Die worden dropouts en hebben een veel grotere kans om gerekruteerd te worden door oudbekenden van de politie om een feit te gaan plegen. Er hoeft maar één oudbekende te beginnen en er ontstaat een groep die de boel onveilig maakt.

Hier weer het bewijs dat Brunswijk en consorten geen visie hebben. Alles wat hen boeit is rijkdom zoals goud en geld verzamelen om de verkiezing in te gaan.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWaarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e draai gi den rovers!