maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemend president Brunswijk draait eerste kraan Redidoti open

lees ook ...

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met onde...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handh...

De eerste kraan voor veilig drinkwater in het inheemse dorp Redidoti, in het district Para, is in gebruik genomen. Veilig en schoon drinkwater is een basisbehoefte van de mens. Dit is de reden waarom er door de regering hard wordt gewerkt aan optimale watervoorziening in diverse gebieden in Suriname, die deze voorziening nog ontberen.

In Redidoti draaide waarnemend president Ronnie Brunswijk, symbolisch de eerste kraan open. Hij prees bij deze gelegenheid het goede werk, dat wordt verzet door SWM-directeur Lienga.

Brunswijk gaf verder aan dat hij enorm tevreden is met de voortvarendheid waarmee er wordt gewerkt. Er worden forse stappen gemaakt in het behalen van belangrijke beleidsdoelen in het kader van constant schoon drinkwater voor elke Surinamer, waar die dan ook woonachtig is.

Bij de ingebruikname van de eerste kraan waren verder aanwezig parlementsvoorzitter Marinus Bee, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ad-interim, Kenneth Amoksi, parlementariër Ramon Koedemoesoe, districtscommissaris van Para, Marlene Joden, directeur van de N.V. Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Clifton Lienga en enkele dorpshoofden. De overige beleidsmakers hebben in hun toespraak eveneens gewezen op deze belangrijke behoefte van de mens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend president Brunswijk draait eerste kraan Redidoti open