woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Brunswijk: “Suriname en Afrika onderhandelen over rechtstreekse vliegverbinding”

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Er worden thans gesprekken gevoerd over een ambitieus plan om een rechtstreekse vliegverbinding tot stand te brengen tussen Suriname en het Afrikaanse continent, zegt waarnemend president Ronnie Brunswijk. Dit voornemen is niet nieuw, aangezien Brunswijk dit plan reeds het afgelopen jaar heeft aangekondigd. Momenteel is het wachten op de benodigde documenten en toestemming om deze luchtverbinding te realiseren.

President Chandrikapersad Santokhi steunt dit initiatief volledig, aangezien het een aanzienlijke meerwaarde zou bieden voor het bedrijfsleven en de samenwerking tussen beide regio’s. Brunswijk, die recentelijk werd bekroond tot koning van het Afro-Surinaamse erfgoed, wordt door Afrikaanse culturele groepen geïdentificeerd als de sleutelfiguur om de verbinding tussen Suriname en Afrika te versterken. Lijnvluchten spelen hierbij een cruciale rol, met name vanuit Suriname naar landen zoals Ghana en Nigeria, en vice versa.

Deze mogelijke luchtbrug tussen Suriname en Afrika belooft niet alleen economische voordelen, maar ook culturele uitwisseling en versterking van de banden tussen beide continenten. Met verdere ontwikkelingen in de komende maanden zal dit initiatief naar verwachting een significante stap voorwaarts betekenen in de regionale connectiviteit en samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: "Suriname en Afrika onderhandelen over rechtstreekse vliegverbinding"