dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Waarnemend president bezoekt Kabalebo

lees ook ...

Gratis avond schoolvervoer van MinOWC

Het ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur heeft voor personen die 's avonds de school moeten bezoeken, wederom gratis schoolvervoer ingesteld. Het grootste deel dat gebruik maakt van het a...

De waarnemend president van de Republiek Suriname, Ronnie Brunswijk, bracht laatstelijk een werkbezoek aan het bestuursressort Kabalebo. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI), Loraine Jubithana maakten ook deel uit van de delegatie. Het doel van dit bezoek was kennis te maken met het reilen en zeilen op het districtscommissariaat. Verder zijn er gesprekken gevoerd met de lokale gemeenschap.

Districtscommissaris Josta Lewis ontving de waarnemend president op haar kantoor waar ze in een korte bespreking de problemen van het gebied aan hem voorlegde. Het districtscommissariaat en afdelingen van andere ministeries in het gebied hebben onder andere te kampen met een groot tekort aan personeel. Verder sprak de burgermoeder onder meer over de het belang van de weg naar Nickerie, en de steiger te Apoera, die in deplorabele staat verkeert.

Na het bezoek op het districtscommissariaat had de waarnemend president een meeting met de gemeenschap van Apoera. Hier kwamen verschillende sprekers aan het woord. De waarnemend president gaf aan dat een van de belangrijkste zaken die hij wenst te realiseren het grondenrechten vraagstuk is. Hij is van mening dat het recht op grond zal zorgen voor zekerheid. Die zekerheid zal resulteren tot een duurzame ontwikkeling van de inheemse gemeenschappen in het land. Verder zal de aanleg van de weg naar Nickerie op de prioriteitenlijst van de regering geplaatst worden. Gemeenschappen in het binnenland zullen ontsloten moeten worden.

Bij deze gelegenheid reikte de Waarnemend President ook de eerste BAZO- en BZV-kaarten uit aan burgers die hiervoor in aanmerking komen. Dit project is vanaf het vorig jaar gestart. De waarnemend president gaf aan dat er hard is gewerkt om de kaarten af te hebben voor zijn komst naar het gebied. Verder werden er 415 schooltassen met inhoud geschonken aan de leerlingen van de 3 scholen in het gebied.  Naast de BAZO/BZV-kaarten en schoolpakketten kregen de gemeenschap van Kabalebo ook 650 voedselpakketten.

De waarnemend president kreeg verder nog een rondleiding in het gebied door de burgermoeder van Kabalebo. Er werd ook een meeting gehouden op Washabo waar de burgers hun grieven konden voorleggen aan de delegatie. Verder heeft de regeringsfunctionaris voor vertrek naar Paramaribo nog enkele one-on-one gesprekken gevoerd met diverse personen in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend president bezoekt Kabalebo