zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemend president bezoekt Coronie

lees ook ...

Duizenden gezinnen Boven-Suriname gebied zonder elektricitei...

 Dorpen in het Boven-Surinamegebied doen het al weken zonder elektriciteit. Dieselgeneratoren van deze gemeenschappen, die gewoonlijk in het dorp werden gerepareerd door dienstdoende lokale technici, ...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk is gestart met oriëntatiebezoeken aan de verschillende commissariaten en objecten in de districten. Op vrijdag 10 september was hij in Coronie. Hij werd vergezeld door zijn staf, waaronder Humphrey Dundas, Directeur  Volkscommunicatie. Het doel van deze bezoeken is de problemen persoonlijk aan te horen en verder binnen de regering aan te pakken. Aan Coronie heeft hij meegegeven te werken aan de eenheid. “De ontwikkeling van het district ligt in uw handen”.

Vol belangstelling luisterde de waarnemend president Brunswijk naar de aangehaalde problemen. De districtscommissaris (DC) van Coronie Maikel Winter, stelde dat de ontwikkeling in Coronie is blijven stilstaan. Dringend vroeg hij om ondersteuning van de regering om de ontwikkeling op gang te brengen. De meeste pijnpunten zijn volgens dc terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport.

Hierna volgde een presentatie over de ontwikkeling in Coronie. Bryan Creton die de presentatie verzorgde gaf een uiteenzetting over de operatie ‘Tjaring waka in Cosu’. Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht gaf Creton aan. In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam.

De Waarnemend  president voelde zich goed geïnformeerd. Met deze informatie zullen oplossingsmodellen worden uitgewerkt. Hij nam de aanwezigen terug naar één jaar regering Santokhi-Brunswijk. Hoe de regering langzaam maar zeker bezig is uit een diep dal te klimmen. Hij vroeg om geduld. Coronie zal niet achterblijven verzekerde de Waarnemend President.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend president bezoekt Coronie