maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Waarnemend NDP-voorzitter: “NDP niet uit te roeien”

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Op de 37ste verjaardag van de Nationale Democratische Partij (NDP) gaf waarnemend voorzitter Ramon Abrahams een krachtige toespraak waarin hij benadrukte dat de partij vastbesloten is de komende verkiezingen van 2025 te winnen. “We hebben grote fouten gemaakt in 2020 door de verkiezingen te verliezen aan de VHP en de ABOP. Die fouten moeten we nooit meer maken. De NDP is verplicht de verkiezingen van 2025 te winnen. We hebben geen andere keus,” zei Abrahams tijdens de viering op 4 juli 2024.

Abrahams moedigde de partijleden aan om hun feeststemming te combineren met een vastberaden inzet voor het komende jaar. “U viert feest. Het is jullie gegund om te feesten. Maar neem een ding mee naar huis straks, we moeten werken, werken en nogmaals werken om de verkiezingen te winnen. Dat zou onze voorzitter Desi Bouterse ook hebben gezegd. En hoe gaan we de overwinning behalen: uit een gesloten verdediging de aanval opzoeken en de tegenstander verslaan.”

Abrahams erkende ook de afwezigheid van de partijleider Desi Bouterse, die sinds de oprichting een belangrijke rol heeft gespeeld.

“Ik ben hier vandaag met gemengde gevoelens, omdat dit het eerste jaar is, na de revolutie, na de 25 februari beweging en na de oprichting van de NDP, dat onze leider (Bouterse…red.) er niet bij is. Het gemis is er. Ik kan nu al zeggen dat als hij hier was, hij heel weinig zou praten. Ik ga ook heel weinig praten. Wat hij zeker zou aanhalen, is dat wij geen keus hebben om de verkiezingen van volgend jaar te winnen,” merkte Abrahams op.

Abrahams benadrukte de kracht en de veerkracht van de NDP door de jaren heen. “De NDP is na 37 jaar uitgegroeid tot een volwassene. We zijn ondenkbaar in Suriname. We zijn uit de worstels geschoten en zullen verder groeien. De NDP zal nooit met wortel en tak uitgeroeid worden, omdat de samenleving ons nodig heeft.”

Met deze strijdlustige woorden benadrukte Abrahams de vastberadenheid van de NDP om zich te herpakken en sterker terug te komen bij de volgende verkiezingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend NDP-voorzitter: “NDP niet uit te roeien”