zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemend korpschef gepresenteerd in westelijke districten

lees ook ...

Geen acties meer bij RGD

De acties bij de Regionale Gezondheidsdienst zijn per 11 april opgeschort. Rakesh Gajadhar Sukul directeur bij het ministerie van Volksgezondheid (VG), garandeert dat er gewerkt wordt aan het inhalen ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft samen met een delegatie de districten Saramacca, Coronie en Nickerie bezocht waar de nieuwe waarnemend korpschef Ruben Kensen is voorgesteld. Kensen werd gepresenteerd aan alle districtscommissarissen (dc’s) en medewerkers van Juspol van de westelijke districten. In Saramacca werd de delegatie ontvangen door dc Sherin Bansi-Durga.

Tijdens dit bezoek zijn enkele knelpunten aangaande politie Saramacca door de dc en de Gewestelijke Politiecommandant van Saramacca besproken met de minister. Deze zijn onder andere zware onderbezetting van het politiepersoneel in Saramacca, de urgentie om de hulppost van politie te Boskamp te heractiveren, behoefte aan apparatuur voor verkeerscontrole en het beschikbaar stellen van vaartuigen voor de politie om de omliggende dorpen te bereiken.

Daarnaast gaf de dc aan dat er vanuit Brandweer Saramacca ook enkele knelpunten waren en die heeft zij onder de aandacht gebracht van de minister, met name behoefte aan een pick-up voor de vele meldingen voor het bestrijden van bijen en de behoefte aan een tankauto en blusvoertuig.

Minister Amoksi zei verder aan alle zaken worden meegenomen en dat er op termijn zal worden gewerkt aan oplossingen. Er is bijzondere aandacht voor de onderbezetting van het politiepersoneel en hieraan zal gewerkt worden, zei Kensen. Er zijn enkele mogelijke oplossingsmodellen besproken die binnenkort gerealiseerd zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarnemend korpschef gepresenteerd in westelijke districten