maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Installering commissie parade en defile

lees ook ...

Uitbreiding Foodbasketproject

Alle Surinamers moeten via het Food Basket-project worden voorzien van betaalbare eerste levensmiddelen, zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. Het zijn in totaal negen producten. Uiteindel...

President Chandrikapersad Santokhi installeerde op 06 juni jongstleden de presidentiële werkgroep ‘commissie parade en defilé’ op het Kabinet van de President. De werkgroep zal de parade en defilé voor 25 november 2022 zodanig voor moeten bereiden, ze aan internationale standaarden zullen voldoen. De groep bestaat uit leden van het Nationaal Leger en de gewapende machten.

Naar zeggen van president Santokhi vonden 90 procent van overheidsgerelateerde activiteiten niet plaats op een op wet- en regelgeving gebaseerde manier. “Dit laat ruimte voor willekeur, corruptie en onvoorspelbaarheid”, zei het staatshoofd aan. De regeringsleider gaf aan dat overheidshandelen altijd voorspelbaar moet zijn. Daarom zal de ‘Commissie parade en defilé’, ervoor zorg dragen dat de voorbereidingen in aanloop naar de Onafhankelijkheidsdag vlot verlopen.

Het is de bedoeling dat andere gewapende machten ook zitting zullen nemen in deze commissie. Bij het reguleren en organiseren van de parades en defilés, zal er gedefinieerd worden bij welke hoogtij evenementen het leger het voortouw in handen heeft. Bij de Srefidensi parade en defilé zullen internationale standaarden worden toegepast. Onder leiding van luitenant-kolonel Mangal, zullen de structuren in plaats gebracht worden om die vervolgens te presenteren aan het staatshoofd. Na de presentatie en goed keuring zal de groep overgaan tot de fase van implementatie van de ondervindingen.

In de uitvoeringsfase zal de commissie zich samen met de andere gewapende machten buigen over de nieuwe structuren voor de parade en defilé op 25 november 2022. “Het is kort tijd en wij hebben veel werk aan de winkel om zo snel als mogelijk de zaken voor te bereiden. Dit houdt in dat wij frequent gaan moeten vergaderen om de zaken uit te werken”, aldus de voorzitter van de werkgroep luitenant-kolonel Mangal. De kolonel verklaarde dat het gaat om gedisciplineerde eenheden die bekend zijn met de tradities van defilés en parades.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstallering commissie parade en defile