woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
0
(0)

VWPU-leden aan AdeKUS ontvangen SRD 5.000 per maand in 2023

lees ook ...

Extra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs

Er is extra controle nodig binnen de betalingscyclus van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur (MinOWC). Bij enkele leerkrachten zorgt dit voor betalingsproblemen. Het gaat om extra uren...

Vanaf 1 januari tot 31 december 2023 zullen alle leden van de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname (VWPU) een maandelijkse vergoeding van SRD 5.000 ontvangen. Dit geldt specifiek voor de voltijdse medewerkers van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

Op maandag hebben het bestuur van AdeKUS en de VWPU overeenstemming bereikt over de afkoop van secundaire voorzieningen voor het voltijds wetenschappelijk personeel gedurende het jaar 2023. Het afkoopbedrag zal worden verdeeld over verschillende periodes.

In een gezamenlijk persbericht wordt medegedeeld dat het bestuur en de vakvereniging tijdens de onderhandelingen zorgvuldig de beperkte financiële middelen en de belangen van de studenten in het oog hebben gehouden. Door deze overeenkomst zijn de opgeschorte acties van de wetenschappers per direct beëindigd en wordt er teruggekeerd naar de normale gang van zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVWPU-leden aan AdeKUS ontvangen SRD 5.000 per maand in 2023