Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VVD neemt partijcentrum in gebruik te Menkendam

Geplaatst

op

door

Er moet afgerekend worden met het zeventig jaar falend leiderschap. De sleutel om de vicieuze cirkel te kunnen doorbreken en nieuwe leiders te kiezen, ligt in handen van het volk op 25 mei 2020. Dit stelt Alice Amafo, voorzitter van Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), bij de ingebruikname van het partijcentrum te Menkendam. De VVD – de Fajalobi Beweging – stelt Suriname op de eerste plaats.

Het partijcentrum staat open voor alle Surinamers, zegt Amafo. Met de opening van het volkshuis, is de partij in de volgende fase van het strategische plan naar de verkiezingen beland. De VVD wil dat er verandering komt in het land.  “Wij zijn geen oppositie- of coalitiepartij, maar een volkspartij,” stelt Amafo. De volkspartij is voor en door het volk, waarbij de Surinamer centraal staat. Het fundament van de partij is de Fajalobi Beweging. De fajalobi staat voor liefde voor land en volk, terwijl de Surinaamse vlag het bindmiddel is. Verder vindt de politica dat besluiten in belang van het land genomen moeten worden.

De VVD-voorzitter heeft verder aangekaart, dat het land in een neerwaartse spiraal is beland. In 1863 is de slavernij afgeschaft, maar “vandaag de dag leven Surinamers nog als slaven in eigen land.” Personen gaan gebukt onder armoede en ellende, terwijl er geweldige cijfers geproduceerd worden om aan te tonen hoe goed het gaat met het land. Het is tijd voor een nieuwe politieke orde, met Suriname als nummer 1. De VVD is op 6 april geproclameerd. De partij stond daarvoor bekend als de Plattelandsbewonerspartij (PBP), die op 3 april 51 jaar bestond. Amafo geeft vanaf 12 mei vorig jaar leiding aan de partij. De ex-Abop-topper is bij acclamatie gekozen.


Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Installatie adviesgroep toelages Volksgezondheid

Geplaatst

op

door

De kledings- en vervoerstoelages van de ambtenaren werkzaam op het ministerie van Volksgezondheid zijn aan herziening toe. Om deze reden heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de adviesgroep herziening toelages Volksgezondheid vandaag geïnstalleerd. De adviesgroep heeft tot doel het aandragen van voorstellen ter herziening van de kledingstoelages en de vervoerstoelages voor de daarvoor in aanmerking komende ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg(BOG).

De voorzitter van de adviesgroep, Erwin Huisraad, zegt als team alles in het werk te stellen om het doel waartoe de adviesgroep in het leven is geroepen te bewerkstelligen. De adviesgroep heeft een zittingsperiode van een jaar en bestaat uit de volgende leden: Erwin Huisraad namens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de voorzitter Dorithy Rollings namens het ministerie van Volksgezondheid, David Bakker namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie, Christien Daal-m Karijodikromo namens het ministerie van Volksgezondheid, Randy Kromodihardjo namens de minister van Volksgezondheid, Vincent Terborg namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie en Santusha Sewnandan, namens de Personeelsbond van het BOG.

Lees verder

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Meest gelezen

X