dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Vuurwerkperiode Suriname afgesloten met 12 slachtoffers

lees ook ...

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijk...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het wei...

De vuurwerkperiode van 2023/2024 is afgesloten met een alarmerend aantal van 12 slachtoffers, wat een verdubbeling is ten opzichte van de laatste drie vuurwerkseizoenen waarin telkens 6 slachtoffers werden geregistreerd. Op nieuwjaarsdag, omstreeks 00:00 uur, werd na een periode van 6 dagen de balans opgemaakt.

Op de laatste dag werd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum (MMC) een 4-jarig meisje behandeld nadat ze in haar oog was geraakt door delen van ‘pop pop’ vuurwerk. In de loop van de middag werd ook een 5-jarige jongen geregistreerd bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Hij onderging eveneens een oogbehandeling nadat een ander kind bezig was met brandende wierook, die in zijn oog terechtkwam.

Met deze twee recente registraties komt het totale aantal geregistreerde slachtoffers tijdens de vuurwerkperiode op 12. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, vooral gezien de toename ten opzichte van voorgaande jaren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwerkperiode Suriname afgesloten met 12 slachtoffers