maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vuurwerkperiode ingekort

lees ook ...

Dienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie

De dienst Dermatologie kreeg op Wereld Aidsdag, 01 december jongstleden, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Rakesh Gajadhar Sukul op werkbezoek. De dienst Dermatologie is verantwo...

De vuurwerkperiode is na overleg met diverse instellingen met een dag ingekort. Voorheen was het toegestaan om vanaf 27 december tot en 2 januari vuurwerk af te schieten. Dit jaar mag het afsteken tot en met 1 januari, zegt hoofdbrandweervoorlichter Ulrich Coats.

Er zijn tot nu toe 41 containers aan vuurwerk geïnspecteerd door de brandweer. Dit vuurwerk ligt nu klaar voor de verkoop. Politieambtenaren, brandweerlui en de bestuursdienst zullen ingezet worden voor de controle. Er zal volgens de brandweervoorlichter worden gelet op de naleving van de voorschriften van de brandweer, naleving van de Covid-protocollen en het geven van voorlichting.

Bij de verkooppunten zal de bestuursdienst erop letten of de winkeliers in het bezit zijn van een geldende vergunning en of de Covid-protocollen in acht worden genomen, zoals het dragen van mond-neus bedekking, afstand houden en ontsmetten. De bikers zullen door de verschillende woonwijken fietsend controleren.

De controle zal door de week uitgeoefend worden van 7:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend tot en met 18:00 uur, rekening houdend met de lockdown. De vergunningen voor de verkoop van vuurwerk kunnen vanaf 23 december 2020 opgehaald worden op het districtscommissariaat van Paramaribo-Noordoost.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwerkperiode ingekort