zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Vuurwerkbarometer gestegen naar 6

lees ook ...

Karin Refos en UNDP streven naar vrouwelijke president voor ...

Karin Refos, directeur van Stas International, vormde met haar vingers een 'hashtag' en riep: "25 mei, the President is Female!" Hiermee werd vrijdag in de Ballroom van Royal Torarica de 'Excellence, ...

In het afgelopen etmaal zijn er vijf registraties van vuurwerkongevallen bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gedaan. Het aantal meldingen is hierdoor naar zes gestegen. Al deze geregistreerden werden door vuurwerk in de gelaatstreek getroffen.

Bij drie gevallen is gebleken dat door anderen het ongeval te wijten is, terwijl in de andere gevallen de slachtoffers zelf met vuurwerk bezig waren, meldt het Korps Brandweer Suriname (KBS). Het jongste slachtoffer tot nu toe is een elfjarige jongen, terwijl het oudste slachtoffer een 69-jarige vrouw is. Zij was ook het eerste vuurwerkslachtoffer.

Tot en met vandaag zaterdag 1 januari is het afsteken van vuurwerk vóór middernacht toegestaan. Het KBS rekent erop dat mensen voorzichtig omspringen met vuurwerk en vooral kleintjes niet alleen laten om dat af te schieten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwerkbarometer gestegen naar 6