maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(2)

Vuurwerk is vele malen duurder geworden

lees ook ...

De douane heeft nu een hersteld Asycudasysteem

Het Asycudasysteem van de douane is geupdate en beveiligt. Deze werkzaamheden werden vanaf 06 augustus uitgevoerd en zijn nu afgerond. De software kan nu weer optimaal worden gebruikt door klanten. ...

De gemeenschap vindt dat vuurwerk in vergelijking met het vorig jaar, vele malen duurder is geworden. Vuurwerkliefhebbers zijn verrast door de hoge prijzen, en moeten het nu met minder doen. Vuurwerkimporteurs Jahi NV en Shaike’s vuurwerk en Liberty Fireworks vinden dat de  hoge vrachtkosten een rol hebben gespeeld. Een aantal bedrijven hebben ook maar een container geïmporteerd.

De prijzen van vuurwerk zijn gestegen dit jaar in vergelijking met vorig jaar. Volgens de vuurwerkimporteurs Jahi NV, Shaike’s vuurwerk en Liberty Fireworks is dit te wijten aan de hoge vrachtkosten. De meeste bedrijven hebben maar een container vuurwerk geïmporteerd.

De covid-19 pandemie is mede verantwoordelijk voor het tekort aan vuurwerk, alsook het tekort aan grondstoffen, en de veiligheid van medewerkers..

Volgens John Ramdat Tewarie, directeur van Liberty Fireworks, heeft de samenleving nauwelijks vuurwerk aangeschaft vanwege de hoge prijzen. De verkoop is dus in vergelijking met het vorig jaar, afgenomen. Handelaars hopen dat  men in het groot vuurwerk zal  inkopen, zodat het bedrijf extra inkomsten kan genereren.

Vuurwerkimporteurs richten zich nu al op de volgende jaarwisseling. De verwachting is  dat de covid-19-situatie wereldwijd , invloed zal hebben op de prijzen voor vuurwerk. In China is er  een schaarste ontstaan aan grondstoffen, maar ook de productie is  afgenomen door de pandemie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwerk is vele malen duurder geworden