dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vuurwerk afschieten mag 27 december beginnen

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

Er mag vanaf morgen, dinsdag 27 december, vuurwerk worden afgeschoten. Dit is toegestaan tot en met 1 januari 2023, zegt brandweervoorlichter Olten Pinas. Volgens hem zal er volop voorlichting worden gegeven aan de gemeenschap over het veilig afschieten van vuurwerk. De brandweer doet dat middels flyers, door de buurten in te trekken en deelt vuurwerktips via verschillende platformen.

Pinas benadrukt dat het verboden is om vuurwerk af te schieten als men onder invloed is van alcohol. Dat tast het reactievermogen aan. Ook dient vuurwerk afgeschoten te worden met een veiligheidsbril en een aansteekstokje (wierook). In de buurt van gebedshuizen, ziekenhuizen en begraafplaatsen is het verboden om af te schieten. Pinas legt ook de nadruk op het toeziend oog van ouders/volwassen wanneer kinderen vuurwerk afschieten. ‘Er bestaat geen kindervuurwerk; alles zijn even gevaarlijk’.

De brandweer hoopt op nul vuurwerkslachtoffers dit jaar. Zowel in 2020 als in 2021 zijn zes personen gewond geraakt door vuurwerk. De aard van de ongelukken varieerde: van brandwonden tot ongelukken door knalvuurwerk.

Tot nu toe zijn er 36 geïmporteerde containers met vuurwerk gecontroleerd. Dit aantal zou mogelijk nog kunnen toenemen, omdat er tot en met 1 januari geïmporteerd mag worden, zegt Pinas. Er is geen illegaal vuurwerk aangetroffen in de containers. De brandweer rekent erop dat er ook geen illegaal vuurwerk wordt afgeschoten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwerk afschieten mag 27 december beginnen