zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

Op het kabinet van de president zijn op dinsdag 26 april de vuurwapencommissie en de werkgroep vuurwapenbeleid door President Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd. Dit, voor een transparant en eenduidig vuurwapenbeleid. De werkgroep vuurwapenbeleid is belast met het formuleren van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname.

Verder moet de werkgroep aanbevelingen doen betreffende de criteria die moeten gelden voor schietinstructeurs en schietbanen. De werkgroep zal ook voorstellen moeten doen inzake regulering en verbetering van de thans geldende procedure bij de aanvraag,  toewijzing en afwijzing van vuurwapenvergunningen. Ook het voorbereiden van wet-regelgeving terzake regulering en verbetering van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname behoort tot een van de taken van de groep.

Verder zal de werkgroep adviezen uitbrengen met betrekking tot aanpassing van huidige wet- en regelgeving van het vuurwapenbeleid. De werkgroep bestaat uit: M. Winter (voorzitter), S. Garib, G. Mahabier, A. Charoe, S. Mohan-Randjietsingh, P. Susana en M. Chin A Fat.

De Vuurwapencommissie heeft onder andere tot taak het beoordelen van aanvragen van  vuurwapenvergunningen en het adviseren van de procureur-generaal met betrekking tot het verlening van deze vergunningen. De commissie zal ook aanvragen beoordelen met betrekking tot algemene of bijzondere machtiging van de Vuurwapenwet en de procureur-generaal adviseren. De commissie is geïnstalleerd voor een duur van 05 jaren en bestaat uit: S. Ramlall (voorzitter), A. Charoe, P. Susana, S. Dhanai en G. Mahabier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd