dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd

lees ook ...

Productie van koffiebonen in Suriname wordt verhoogd

 Coffee Mama van Daphne Breuker heeft het initiatief genomen om een proefstation te starten in Brokopondo voor het telen van Arabica koffiebonen. Het plan is te starten met tien landbouwers uit het ge...

Op het kabinet van de president zijn op dinsdag 26 april de vuurwapencommissie en de werkgroep vuurwapenbeleid door President Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd. Dit, voor een transparant en eenduidig vuurwapenbeleid. De werkgroep vuurwapenbeleid is belast met het formuleren van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname.

Verder moet de werkgroep aanbevelingen doen betreffende de criteria die moeten gelden voor schietinstructeurs en schietbanen. De werkgroep zal ook voorstellen moeten doen inzake regulering en verbetering van de thans geldende procedure bij de aanvraag,  toewijzing en afwijzing van vuurwapenvergunningen. Ook het voorbereiden van wet-regelgeving terzake regulering en verbetering van het algemeen vuurwapenbeleid in Suriname behoort tot een van de taken van de groep.

Verder zal de werkgroep adviezen uitbrengen met betrekking tot aanpassing van huidige wet- en regelgeving van het vuurwapenbeleid. De werkgroep bestaat uit: M. Winter (voorzitter), S. Garib, G. Mahabier, A. Charoe, S. Mohan-Randjietsingh, P. Susana en M. Chin A Fat.

De Vuurwapencommissie heeft onder andere tot taak het beoordelen van aanvragen van  vuurwapenvergunningen en het adviseren van de procureur-generaal met betrekking tot het verlening van deze vergunningen. De commissie zal ook aanvragen beoordelen met betrekking tot algemene of bijzondere machtiging van de Vuurwapenwet en de procureur-generaal adviseren. De commissie is geïnstalleerd voor een duur van 05 jaren en bestaat uit: S. Ramlall (voorzitter), A. Charoe, P. Susana, S. Dhanai en G. Mahabier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuurwapencommissie en werkgroep vuurwapenbeleid geïnstalleerd