maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vuilophalers Brokopondo zijn maanden niet uitbetaald

lees ook ...

Opo Yari Parbo Night

De registratie voor de Parbo Opo Yari Prisiri liep storm en moest worden stopgezet. Meer dan achtduizend mensen registreerden zich via de QR-code die op social media werd gedeeld. Op zaterdag jongstle...

De ondernemers die belast zijn met het ophalen van vuil in het district Brokopondo zijn  maanden niet uitbetaald. Bheretradja Nankoe is acht maanden niet uitbetaald. M. Fing Fing is ook maanden niet uitbetaald. Sommigen kunnen het niet meer opbrengen om onder deze omstandigheden de dienst voort te zetten. Dc Mendelzoon hebben zij vaker  op de hoogte gesteld van de situatie.

Bheretradja Nankoe  “Ik ben acht maanden niet betaald. Ik haal op Brownsweg en tap pasi Afobakaweg op. Maar ik moet arbeiders betalen, ik moet tanken en ik moet mijn auto onderhouden. Is niet dat ik niet wil rijden. Ik wil wel, maar dit gaat niet zo door. Ik kan het niet meer opbrengen”, zo uit Bheretradja  Nankoe zijn frustratie aan de pers.

Martin Fingfing is niet te spreken over de financiële achterstand. De ondernemers  vinden dat  de tarieven moeten worden aangepast. “Die tarieven zijn bepaald toen de koers nog SRD 7,50 was voor een US dollar. Nu hebben we het over een koers van SRD 21. Wij komen echt niet uit met het geld. We willen dus ons geld en ook onderhandelen over een beter tarief.”

Fingfing en Nankoe besloten om niet meer te rijden. “Maar libisma fasi omdat die mensen me kennen en me bellen, rij ik weer een paar dagen. Maar ik ga moeten stoppen, want ik kan niet in mijn geld blijven gaan om mensen te betalen”, aldus Fingfing.

“Ik heb een begroting ingediend bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en ik heb daarvan in een jaar tijd maar SRD 100.000 ontvangen van Financiën. Een keer SRD 50.000 in oktober vorig jaar en een keer in april dit jaar. Aan benzine voor het commissariaat ben ik alleen al SRD 30.000 kwijt per maand. Ik kan bijna niets betalen. Ik heb dat ook gemeld aan de vuilophalers”, aldus de burgervader. Het raakt Mendelzoon dat Brokopondo één van de rijkste districten is en daar  heel weinig van merkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuilophalers Brokopondo zijn maanden niet uitbetaald