zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Vuilophaaldienst Brokopondo functioneert niet

lees ook ...

Atompai ruilt zijn politie uniform voor de groene partij

Poetini Atompai, heeft gekozen voor de politiek en geeft daarom zijn positie bij de politie op. Hij draagt de overtuiging dat hij via de politiek meer kan betekenen voor de politiebond. Zijn handeling...

De vuilophaaldienst in het district Brokopondo functioneert niet meer. Elf dorpen dreigen geconfronteerd te worden met milieuvervuiling. Bewoners vragen aandacht hiervoor door de weg te barricaderen met volle vuilniszakken. Brownsweg, die meer dan 5000 bewoners telt, is het meest geraakt hierdoor. De stank is in het centrum ook te merken.

Stanley Rensch die de vuilophaal verzorgde is ermee gestopt. “Ik heb mijn dienstverband met het districtscommissariaat na de kerstdagen beëindigd, omdat mijn voertuig defect is en ik geen geld heb om het te repareren. Bovendien is mijn contract afgelopen. Het commissariaat moet mij nog voor meer dan vijf maanden betalen,” deelt de ondernemer mee. Burgervader Ludwig Mendelzoon bevestigt de betalingsachterstand, en geeft ook te kennen dat het district nog geen programma heeft voor het structureel verwerken van huisvuil.

Vuilverzamelplaatsen, waar het vuil normaal wordt opgehaald veranderen in minivuilstortplaatsen, met alle nare gevolgen. Ongedierten en vliegen worden hierdoor aangetrokken.

Toch staat Rench open voor een nieuw contract, indien de mogelijkheid bestaat om het ophaaltarief aan te passen, wanneer dat nodig is, “anders zal ik altijd achter de feiten aanhollen”.

De overheid stort om de vijf maanden een bedrag voor het commissariaat, dat onvoldoende is om de zaak draaiend te houden. Alleen een duurzame aanpak kan oplossing bieden in deze zaak. “Ik heb voorgesteld dat per maand elk huishouden SRD. 50,- en elke winkel SRD. 300,- betaalt voor de vuilnisdienst,” aldus Mendelzoon. Dignitarissen van Klaaskreek en Nieuw Ganzee, gaan accoord hiermee.

Vicepresident Ronnie Brunswijk had een vuilniswagen geschonken. Deze is defect geraakt en gebleven.

Mendelzoon garandeert dat hij samen met de district- en ressortraadleden, de traditionele gezagdragers en de lokale ondernemers  werkt aan een duurzame oplossing van het probleem.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuilophaaldienst Brokopondo functioneert niet