maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(2)

Vuilophaal is verantwoordelijkheid van de districtcommissaris

lees ook ...

Filipijnse neonatale verpleegkundigen in Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP hebben op 15 juli 2022 een overleg gehad dat gi...

Minister Nurmohamed zegt dat de verantwoordelijkheid voor vuilophaal niet berust bij het ministerie, maar bij de districtscommissaris. Vice president (en waarnemend president) Ronnie Brunswijk heeft de vuilophaal situatie van Brokopondo onder de aandacht gebracht van minister Riad Nurmohamed. Deze keer is het ministerie na interventie van Brunswijk wel bereid te helpen om het probleem op te lossen.

 

Betalingdachterstand en een defecte vuilophaalwagen zijn de oorzaak van vuilophoping wekenlang in Brokopondo, terwijl districtscommissaris Mendelzoon met actoren in het district bezig is met een structurele oplossing. Tijdens dit proces besloten burgers aandacht te vragen door de weg naar Atjoni te barricaderen met hetzelfde vuil dat hen parten speelt.

 

Brunswijk wenst ook een structurele oplossing, maar besloot volgens het directoraat Volkscommunicatie woensdag jongstleden zijn eigen pick-ups ter beschikking te stellen om het vuil op te halen, zodat er toch een voorlopige oplossing is. Medewerkers van de ministeries van OW en Regionale Ontwikkeling en Sport hebben samen met vrijwilligers de zakken vuil ingeladen.

 

Het voorstel van de dc aan dorpsbewoners om een bijdrage te storten in de dorpskas, zodat de vuilophaal bekostigd kan worden, wordt niet door een ieder gedragen. Velen zijn jammer genoeg van mening dat de overheid hun vuilophaal in het district moet betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuilophaal is verantwoordelijkheid van de districtcommissaris