maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
4
(1)

Vuil wordt vanaf 1 maart ’s middags en ’s avonds opgehaald

lees ook ...

Nieuwe looppad Domburg in gebruikgenomen

In samenwerking met lokale ondernemers heeft het ministerie van Openbare Werken (OW), een looppad aangelegd in Domburg. Het is nu veiliger van voetgangers om langs de Sir Winston Churchillweg te lopen...

Vanaf 1 maart zal de vuilophaal in de districten Paramaribo en Wanica weer plaatsvinden tussen 14.00 uur en 21.00 uur. Dit meldt het Directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer. De reden waarom de tijden weer veranderd zijn, is niet bekendgemaakt. Op burgers wordt het beroep gedaan om hun vuil vóór 14.00 uur buiten te zetten, zodat de ophaal ongestoord kan verlopen.

Vuil werd traditioneel in de morgenuren opgehaald in Suriname. In 2013 kwam de toenmalige minister van Openbare Werken (OW), Rabin Parmessar, met het idee om vuil in de avonduren op te halen, vanaf 16.00 uur. Hierdoor zou onder andere het verkeer geen hinder of opstoppingen ondervinden.

Na 9 jaar besloot de huidige minister van OW, Riad Nurmohamed, om ingaande 1 maart 2022 de vuilophaal weer te brengen naar de morgenuren, vanaf 08.00 uur. Dit besluit werd genomen voor een betere controle en veiligheid tijdens de werkzaamheden op de wegen, maar ook op de vuilstortplaats te Ornamibo.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVuil wordt vanaf 1 maart ’s middags en ’s avonds opgehaald