zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

VSG pleit voor behandeling collectieve rechten inheemse en tribale volken

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Op 11 november heeft een afvaardiging van het bestuur van de jongerenafdeling van de Stichting Vereniging Samaaca Gezagdragers (Stg. VSG) een bezoek gebracht aan Marinus Bee, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Zij waren er voor kennismaking met de parlementsvoorzitter.

Er is na de formele kennismaking van gedachten gewisseld over de ontwerpwet Collectieve rechten Inheemse Volken en Tribale Volken, die nog op agenda moet komen van de openbare vergadering van het parlement.

Een deel van de VSG-delegatie bij DNA-voorzitter Bee. Foto: DNA

De parlementsvoorzitter heeft aangegeven, dat dit wetsontwerp nog in behandeling is in commissieverband. “Dit wetsontwerp is een prioriteit en nadat de commissie zover is zal ik mij persoonlijk inzetten om deze wet op agenda te plaatsen”, beloofde voorzitter Bee aan de Stg VSG. Met de groep is afgesproken dat er binnenkort een vervolgbespreking komt.

De aanwezige bestuursleden van Stg. VSG zijn: Hugo Jabini (adviseur), Frans Dinge (coördinator), Armand Banafo (bestuurslid) en Natasia Donoe (secretaris).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSG pleit voor behandeling collectieve rechten inheemse en tribale volken