woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(2)

VSB wacht nog steeds op reactie na spoedoproep aan president

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Met toenemende bezorgdheid blijft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uitkijken naar een reactie van president Chandrikapersad Santokhi op hun dringende verzoek tot een spoedoverleg. De VSB had de president in een brief gedateerd op 24 oktober 2023 opgeroepen voor een diepgaand gesprek over verschillende prangende kwesties die een impact hebben op het Surinaamse bedrijfsleven. De stilte van het presidentiële kabinet heeft de VSB ertoe aangezet om opnieuw aan te dringen op een constructieve dialoog.

De onderwerpen die tijdens het spoedoverleg besproken moeten worden, blijven actueel en laten de groeiende bezorgdheid binnen het Surinaamse bedrijfsleven zien:

  1. Staatsbesluiten nr. 117 en 118 ter uitvoering van de Wet Algemeen Pensioen: In dit verband is er inmiddels een oplossing gevonden na overleg met de minister van Binnenlandse Zaken en het beëindigen van de TWK-bepaling in het Pensioenstaatsbesluit.
  2. Functioneren van het Tripartiet overleg
  3. Noodlijdend sociaal programma
  4. Achteruitgang van de Gezondheidssector
  5. Gebrek aan economische impulsen
  6. Ontwikkeling van de private sector
  7. Resultaten van dienstreizen en missies van de regering
  8. Consumptief gedrag van de overheid
  9. Beheer van de kasreserves bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS)

Volgens de VSB is de oproep voor een spoedoverleg urgent. De vereniging kijkt uit naar constructieve dialoog om zo te komen tot gezamenlijke oplossingen voor zaken waarmee het land te kampen heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB wacht nog steeds op reactie na spoedoproep aan president