Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VSB verhoogt conversiekoers na toestemming minister

Geplaatst

op

Centrale Bank Van Suriname. Foto Flickr

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft namens de leiding gewerkt aan een verhoging van de conversiekoers van SRD 9.50 naar SRD 14 voor de US-dollar. De leiding is overgestapt tot het nemen van deze beslissing vanwege het feit dat de minister van Financiën toestemming heeft gegeven aan commerciële banken. Deze toestemming houdt in dat een koers voor de US-dollar gehanteerd moet worden die ligt tussen de SRD12 en SRD14 voor de US-dollar door de commerciële banken.

De aanpassing is volgens het bestuur van de VSB noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen verschillen meer in de koers te krijgen. De toestemming om de US-dollar te verkopen voor SRd14 door de handelsbanken is tijdelijk.

Eerder heeft de minister van Financiën, Armand Achaibersing en de governor van de Centrale Bank van Suriname aangegeven dat het onvermijdelijk is dat er waardevermindering kom van de SRD. Officieel is het nog onduidelijk wanneer dit plaatsvind. – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clasien
vrijdag 4 september 2020 14:55

SHANTOKI/BRUNSWIJK WAAOM mensen hebben geen geld. BELACHELIJK

Parbhoesingh
zondag 6 september 2020 11:20

Hou de koers aub laag .Dit gaat problemen opleveren.Mensen kunnen het niet kopen .Denk aan de arme mensen.Dus min van financien doe wat.Bespreek dit met Chan.Artikelen worden ook duur in de supermark dus doe wat denk aan de arme bevolking en onze kinderen.
Suriname voorwaarts.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen