zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

VSB pleit bij ministerie voor uitgebreider visumbeleid voor Franse toeristen

lees ook ...

Stabiele stroomvoorziening voor Saramacca

Het einde van regelmatige stroomonderbrekingen in het district Saramacca is in zicht. Op 14 mei jongstleden werd het startsein gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energie...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft een lobby gelanceerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) voor een uitgebreider visumbeleid voor Franse toeristen die Suriname willen bezoeken. Het voorstel omvat de introductie van multi-entry visa, geldig voor een periode van minstens een jaar, en in sommige gevallen zelfs langer, waarbij kinderen onder de 12 jaar gratis toegang krijgen.

Deze lobbyinspanning is ingegeven door de evolutie in de wereldwijde toerisme-industrie en benadrukt het belang van nauwe samenwerking tussen verschillende ministeries, waaronder BIBIS, EZOTI, TCT, JUSPOL en Financiën. Het doel van het voorgestelde visumbeleid is niet alleen om het toerisme te bevorderen, maar ook om internationale relaties en handel te versterken.

Door het aannemen van deze maatregelen wordt Suriname aantrekkelijker als toeristische bestemming en draagt het bij aan economische groei en culturele uitwisseling tussen Suriname en Frankrijk. De VSB benadrukt het belang van een vruchtbare samenwerking tussen de publieke en private sector om dit doel te bereiken en Suriname te positioneren als een toonaangevende toeristische bestemming in de regio.

De VSB kijkt uit naar de voortzetting van de dialoog met de betrokken ministeries en andere belanghebbenden om dit initiatief tot een succes te maken en de positieve impact ervan op de Surinaamse economie te realiseren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB pleit bij ministerie voor uitgebreider visumbeleid voor Franse toeristen