dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

VSB en USAID-IDG CBEE-R slaan handen ineen voor BTW-implementatie

lees ook ...

The police force will be reorganized, according to President...

The country's security and law enforcement situation continues to be a source of worry and necessitates immediate action. In his annual speech on Friday, President Chan Santokhi disclosed a restructur...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en het USAID-IDG Caribbean Business Enabling Environment Reform Activity (CBEE-R) program hebben aangekondigd samen te werken om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun kennis en implementatie van BTW-regels en -voorschriften. Vervolgsessies onder leiding van ervaren fiscalist Roy Rijger zullen plaatsvinden, waarbij de focus ligt op diverse sectoren zoals handel, agro, industrie/productie, transport, toerisme.

De ‘grace period’ van 6 maanden voor BTW-implementatie is verstreken, en het is nu cruciaal voor bedrijven om volledige naleving te waarborgen om boetes en aanslagen te voorkomen. De recente peiling binnen het bedrijfsleven heeft waardevolle inzichten opgeleverd over BTW-gerelateerde kwesties en uitdagingen.

Om verdere duidelijkheid te bieden, worden er vier BTW-sessies georganiseerd op 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus. De VSB roept alle bedrijven op om deel te nemen aan deze sessies en gezamenlijk te werken aan een betere implementatie en naleving van de BTW-wetgeving. Deelname aan de sessies is gratis, en registraties zijn mogelijk via https://www.surveymonkey.com/r/3LWLZJ8 voor de eerste sessie op 24 juli te Lalarookh (Gebouw 1).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB en USAID-IDG CBEE-R slaan handen ineen voor BTW-implementatie