maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

VSB en Nederlandse ambassade overleggen over private sector en duurzaamheid

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

In een recente uitwisseling tussen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade, waaronder ambassadeur Walter Oostelbos en Virendya Battja, Senior Economic Policy Advisor, stonden de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de Surinaamse economie centraal. Dit meldt de VSB in hun nieuwslijn.

Tijdens deze dialoog lag de focus vooral op de cruciale rol van de private sector binnen de economische ontwikkeling van Suriname en haar bijdrage aan het realiseren van de SDG’s. Het gesprek, waaraan namens de VSB werd deelgenomen door voorzitter Rekha Bissumbhar, penningmeester Jan van Charante, en bestuursleden Arianne de Bye en Gerard den Dekker, belichtte het belang van diversiteit en inclusiviteit binnen de SDG’s, met speciale aandacht voor doel vijf en tien. Deze nadruk sluit aan bij de universele SDG-slogan “Leave no one behind”.

De VSB benadrukte dat de duurzame ontwikkelingsdoelen niet alleen een centrale plaats innemen in haar missie, visie en kernwaarden, maar ook dienen als richtinggevend kader voor haar strategieën, beleid en activiteiten. Het gesprek benadrukte het belang van een sterke samenwerking tussen de publieke en private sectoren om duurzame ontwikkeling en economische voorspoed in Suriname te bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB en Nederlandse ambassade overleggen over private sector en duurzaamheid