zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

VSB eist verandering in lockdownbeleid

lees ook ...

Surinaamse passagiers vanwege orkaan Ian gestrand in Miami

Surinamers die in Miami vertoeven en terug moesten keren zijn gestrand. Dit is het gevolg van orkaan Ian, die aan land kwam in Cayo Costa Florida. Uit voorzorg zijn vluchten geannuleerd door de divers...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vraagt de overheid om verandering te brengen in het lockdownbeleid. De organisatie heeft in een persbericht gepleit voor aandacht voor de situatie van de ondernemers in het land. VSB staat achter de actie van de Vereniging Horeca Suriname, die op dinsdag een petitie heeft aangeboden aan het kabinet van de president en de voorzitter van De Nationale Assemblee. Bedrijven zijn nu bezig het hoofd boven water te houden.

Middelgrote en kleine bedrijven in diverse sectoren hebben het moeilijk in deze huidige crisisperiode. “Alhoewel de situatie met de pandemie nog steeds precair is, moet er samen met de beleidmakers gekeken worden naar andere strategieën in de strijd tegen Covid-19 ten behoeve van diverse sectoren”, zegt de VSB.

Om de Vereniging Horeca Suriname  te ondersteunen brengt men naar voren  dat naast de normale vaste personele uitgaven, vooral dit jaar hoge kosten zijn gemaakt als gevolg van de pandemie. Er is veel inkomstenderving geweest als gevolg van de lockdown-perioden, regelmatige besmettingen op de werkvloer, quarantainedagen van werknemers en incentives om het vaccineren te bemoedigen.

De VSB  staat  honderd procent achter het doel van het protest. “Voor de sector is prioriteit dat er wat verruiming komt van de avondklok en dat haar indoorcollega’s middels protocollen hun deuren open kunnen houden. Meer nog is van belang dat bij handhaving niet met twee maten wordt gemeten”, meldt de VSB.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB eist verandering in lockdownbeleid