woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
5
(1)

VSB adviseert geen bedrijfssluiting tijdens protestacties 24 maart; wel alertheid

lees ook ...

Nieuw gekozen bestuur van 597

597 Netwerken (statutair bekend als VijfNegenZeven Netwerken) heeft een nieuwgekozen bestuur geïntroduceerd. Dit bestuur zal de partij leiden naar de komende verkiezingen op 25 mei 2025. Het bestuur b...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft haar leden geadviseerd om de bedrijven niet te sluiten tijdens de geplande protestacties op 24 maart 2023. Activisten hebben opgeroepen tot de sluiting van de deuren, maar de VSB is van mening dat dit juist destructief zou zijn voor de reeds fragiele economische en sociaal maatschappelijke omstandigheden van het land.

In een recente bestuursvergadering heeft de VSB het recht van het voeren van protestacties erkend, gezien de verslechterende sociaaleconomische situatie van het land als aanleiding voor de acties. Echter, de VSB benadrukt dat het volledig sluiten van bedrijven schadelijk zou zijn voor de economie en de werkgelegenheid.

De VSB adviseert haar leden om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen ter bescherming van het personeel, have en goed. Na de plunderingen van 17 februari 2023, die hebben geleid tot materiële en immateriële schade in de miljoenen SRD’s, is het van belang dat dit niet meer plaatsvindt. De duurzame groei van de economie en het behoud van banen zijn immers de prioriteit van het bedrijfsleven.

Het bedrijfsleven rekent erop dat de veiligheidsdiensten op een tactvolle en professionele manier orde en rust zullen handhaven tijdens de protestacties. Namens het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven wordt benadrukt dat alertheid geboden is tijdens deze periode.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVSB adviseert geen bedrijfssluiting tijdens protestacties 24 maart; wel alertheid