zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaamse autoriteiten

lees ook ...

OM maakt opnieuw illegale landingsbaan in Avanavero onklaar

Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname heeft aangekondigd dat een landingsbaan in Avanavero, gelegen in het westen van Suriname, die voorheen werd gebruikt voor illegale activiteiten en op 1 decemb...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in Suriname. Tijdens dit overleg, waarbij ook de economische officier van de US Embassy, Chris Valdez, en de Regionale intellectuele eigendomsattaché van het US Patent & Trademark Office, David Kellis, aanwezig waren, stond de bescherming van Intellectuele Eigendomsrechten centraal.

Dit werkbezoek markeerde het eerste bezoek van Valdez en Kellis aan Suriname, een gelegenheid die zij benutten om de lokale ontwikkelingen te verkennen en de mogelijkheden voor versterkte bilaterale samenwerking op het gebied van Intellectuele Eigendomsrechten te onderzoeken. De delegatie uitte de bereidheid om hun expertise op dit gebied te delen, wat tevens kansen zou kunnen bieden voor Amerikaanse bedrijven om zich in Suriname te vestigen.

Minister Kuldipsingh onderstreepte het belang van adequate bescherming van Intellectuele Eigendom voor zowel ondernemers als de bredere samenleving. Zij benadrukte de waarde van de gedeelde kennis door de Amerikaanse deskundigen, welke kan bijdragen aan verdere scholing van het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) van Suriname. Dit bureau, een afdeling binnen het ministerie van EZ, speelt een cruciale rol in de registratie van handelsmerken en het verstrekken van informatie over Intellectuele Eigendomsrechten.

De gesprekken tussen de Surinaamse overheid en de Amerikaanse delegatie hebben als doel nadere afspraken te maken voor samenwerking, met als uiteindelijke doel de versterking van de bescherming van Intellectuele Eigendom in Suriname. Deze stappen zijn essentieel voor het stimuleren van innovatie en ondernemerschap, en zullen bijdragen aan een gunstiger bedrijfsklimaat in het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaamse autoriteiten