zaterdag 30 september 2023
37.6 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
0
(0)

VS-ambassadeur Robert Faucher verkent Para tijdens kennismakingsbezoek

lees ook ...

President Santokhi receives letters of credence from the Dut...

On Wednesday, Chan Santokhi, the president, 0received a letter of introduction from the new Dutch ambassador, Walter Oostelbos. Due to his prior employment in 2018 as the deputy Chef de Poste for more...

De ambassadeur van de Verenigde Staten in Suriname, Robert Faucher, heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij de districtsleiding van Para. Samen met twee management officers kwam ambassadeur Faucher bijeen met vertegenwoordigers van de Federatie van Para Plantages, het Districts Management Team, het vrouwenplatform Para-Oost, de lokale Sozavo-vertegenwoordiger en de districtsdraadsecretaris.

Het gesprek omvatte diverse onderwerpen, waaronder milieu, toerisme, jeugdempowerment, sociale en maatschappelijke vraagstukken, en de actuele situatie van voormalige plantagegebieden die zijn uitgeput door Suralco. Ambassadeur Faucher zegde toe dat er vervolgoverleg zou plaatsvinden met de aanwezige gemeenschapsgroepen om verdere inzichten te verkrijgen over de besproken onderwerpen.

Ambassadeur Faucher benadrukte het belang van Para in de productie van aluinaarde en de plannen voor de internationale luchthaven. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het district Para voor de Verenigde Staten het meest prominente exploitatiegebied in Suriname. De ambassadeur benadrukte de noodzaak om de banden met Para verder te verdiepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVS-ambassadeur Robert Faucher verkent Para tijdens kennismakingsbezoek