zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

VS-ambassadeur onderscheiden

lees ook ...

Boot- en bushouders eindelijk uitbetaald

De boot- en bushouders hervatten hun diensten, omdat een groot deel van de leden uitbetaald zijn. Leerkrachten en leerlingen werden op maandag en dinsdag jongstleden niet vervoerd. De voorzitter Anton...

Na een dienstverband van vier jaar, vertrekt de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, Karen Lynn Williams uit het land. Op basis van het goede werk, dat zij in Suriname heeft verricht, werd de diplomaat maandag door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

Op het presidentieel paleis benadrukte het staatshoofd vooral de bijdrage van ambassadeur Williams in het versterken van de relatie tussen Suriname en de VS. Santokhi sprak zijn dank uit aan de ambassadeur, die een goede vriend is geweest naar Suriname.

“Onze landen hebben al 46 jaar solide en goede bilaterale betrekkingen. Het is opmerkelijk dat deze band tijdens uw ambtstermijn verder is gegroeid”, zei het staatshoofd.

De regering is verheugd met de toewijding van de diplomaat aan het versterken van de vriendschappelijke en coöperatieve banden tussen beide landen. Santokhi accentueerde de bijdrage van de ambassadeur om nieuwe mogelijkheden voor export en investeringen te creëren. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke Amerikaanse investeringen, in het Caribisch gebied en in Suriname.

Beide landen hebben elkaar gedurende de vier jaren op verschillende gebieden ondersteund. De Covid-19-pandemie is er een van. Verder heeft de scheidende ambassadeur zich vooral ingezet tijdens vergaderingen en bezoeken.

President Santokhi noemde hierbij het historische bezoek van voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, de ontmoetingen met vicevoorzitter Kamala Harris en staatssecretaris Antony Blinken in Washington D.C. afgelopen september. Volgens Santokhi is er een solide basis gelegd voor de intensivering van de bilaterale en regionale samenwerking. Ambassadeur Williams toonde zich zeer ingenomen met de decoratie en blikt tevreden terug op haar ambtstermijn in het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVS-ambassadeur onderscheiden