donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

VRTS praat met de President over zorgpunten

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Vereniging Radio- & Televisiebedrijven Suriname (VRTS) op 03 maart jongstleden ontvangen. Zij willen een spoedige aanpak van de zorgpunten die in eerdere gesprekken zijn besproken. De VRTS wil graag ook meer transparantie met betrekking tot de verschillende kosten. 

Na diverse gesprekken met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), waaronder een virtuele meeting met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), heeft president Santokhi een gesprek gehad met de VRTS. Volgens de vereniging zijn er nog geen serieuze acties ondernomen om de zorgpunten aan te pakken die gaan over transparantie bij de berekening van spectrum, de hoogte van de TAS en Telesur tarieven, de verlenging van een aantal omroepvergunningen en de EBS en SWM-tarieven.

“Een aantal leden zijn vanwege de drukkende kosten al bezig te downsizen, en vrezen dat zonder spoedige oplossing ze genoodzaakt zijn te sluiten”, zegt VRTS-voorzitter Anwar Lall Mohamed. Daarnaast zijn er ook de hoge prijzen bij het importeren van de componenten voor omroepbedrijven die de exploitatiekosten verzwaren. “We komen in de gevarenzone, daarom hebben we tijdig de president op de hoogte hebben gesteld”, zei hij.

Het staatshoofd heeft een team samengesteld uit de belanghebbenden om de issues te bespreken dat de oplossingen na twee weken moet presenteren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVRTS praat met de President over zorgpunten