donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vrouwenorganisatie Jarikaba distribueert pakketten

lees ook ...

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de...

De nieuwe ‘Vrouwenorganisatie Jarikaba en Omgeving’ heeft zondag honderd pakketten met basisgoederen verdeeld onder behoeftige bejaarden in Saramacca. De organisatie, die een dag daarvoor formeel bestond wil zich inzetten voor de vrouw, maar in het bijzonder, alleenstaande moeders en zwakke gezinnen in de omgeving.

“Het is meestal aan de vrouw gelegen hoe zij dagelijks de eindjes aan elkaar moet knopen”, stelt de organisatie.

Aangegeven wordt dat de pandemie  een dubbele aanslag pleegt  op gezinnen. “De scholen zijn gesloten waardoor de kinderen thuis moeten blijven. Dit maakt het zwaarder voor de vrouwen om in deze moeilijke tijd te gaan werken om het gezinsinkomen te verruimen. Daarnaast neemt het probleem van huiselijk geweld toe vanwege de heersende situatie”, aldus de groep.

Na een gesprek met districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, die haar volle ondersteuning heeft toegezegd aan dit initiatief, werd de organisatie een feit. De burgermoeder heeft de initiatiefnemers ondersteuning beloofd, en hoopt hetzelfde tot stand te kunnen brengen in andere ressorten van het district.

Het dagelijks bestuur van de  Vrouwenorganisatie Jarikaba en omgeving bestaat uit  A. Oedairadjsingh (voorzitter), F. Horacius en A. Narain.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwenorganisatie Jarikaba distribueert pakketten