dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen van Kampong Baroe organiseren zich

lees ook ...

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat v...

Een groep vrouwen uit het ressort Kampong Baroe heeft het initiatief genomen om zich te organiseren. De initiatiefnemers vinden dat de huidige financieel economische situatie in het land en in het bijzonder de daaruit voortvloeiende problemen een enorme wissel trekken op de gezinshuishoudens in het land.

De vrouw moet moet meestal zien hoe zij dagelijks de eindjes aan elkaar knoopt. Ook de oprukkende COVID-19 pandemie pleegt een dubbele aanslag op het welzijn van de gezinnen. Het is moeilijk voor de vrouwen om in deze zware financiele tijd uit te werken, op welke wijze het huishoudgeld wordt aangepast. Ook het probleem van huiselijk geweld neemt toe vanwege de heersende situatie.

De initiatiefnemers hebben op donderdag 16 december een gesprek gehad met de Districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga om aan te geven waarom zij gebundeld zijn en voor haar ondersteuning. De DC  zegde haar volle ondersteuning  toe aan dit initiatief van de vrouwen uit het ressort Kampong Baroe.

De districtscommissaris gaf aan dat alleen door samenwerking aan de basis wij in staat zullen zijn om de enorme problemen waarmee het land worstelt aan te pakken. Zij gaf de initiatiefnemers aan ervoor zorg te zullen dragen dat dit initiatief van de  vrouwen van het ressort Kampong Baroe ingang vindt  in de overige ressorten van het district Saramacca.

De initiatiefgroep is gestart met 20 vrouwen. Als eerste actie hebben zij op donderdag 16 december een donatie van levensmiddelen gedaan aan het internaat Eben Hazer in het ressort Kampong Baroe. Ter ondersteuning van de proclamatie was ook een delegatie van de vrouwenorganisatie Jarikaba en Omgeving aanwezig.

De Vrouwenorganisatie Kampong Baroe en Omgeving bestaat uit Biswane Mariska (Voorzitter), Dorothy Stuart (Ondervoorzitter), Resowidjojo Fariella (Secretaris), Ramcharan Sakita (Lid), Kasanpawiro Natasha (Lid), Tjirotaroeno Vanessa (Lid), Kalpoe Shantoesa (Lid), Soeroredjo Kimberly (Lid) en Jubitana Sharon (Lid).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen van Kampong Baroe organiseren zich