vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

Vrouwen ressort Kampong Baroe bundelen zich

lees ook ...

The national water plan is led by Newmont Suriname

A national water strategy is something that multinational Newmont Suriname aspires to. A crucial natural resource for the manufacturing industry is water. The company's initial goal is to raise public...

Na de vrouwen in Jarikaba en omgeving hebben ook nu de vrouwen uit het ressort Kampong Baroe het initiatief genomen om zich te organiseren. De initiatiefnemers vinden dat de huidige financieel-economische situatie in het land en in het bijzonder de daaruit voortvloeiende problemen een enorme wissel trekken op de gezinshuishoudens in het land.

Meestal doet de vrouw er alles aan om dagelijks de eindjes aan elkaar te knopen. Ook de oprukkende Covid-19-pandemie baart de initiatiefnemers enorm veel zorgen, omdat het een dubbele aanslag pleegt op het welzijn van de gezinnen. Dit maakt het ook ingewikkelder voor de vrouwen om in deze moeilijke tijd uit te werken, op welke wijze het gezinsinkomen verruimd kan worden. Ook het probleem van huiselijk geweld neemt toe vanwege de heersende situatie.

De initiatiefnemers willen gebundeld deze problemen aanpakken en hebben hierover gesproken met de districtscommissaris (dc) van Saramacca,  Sherin Bansi-Durga die haar volle ondersteuning heeft toegezegd aan dit initiatief van de vrouwen uit het ressort Kampong Baroe.

De (dc) gaf aan dat alleen door samenwerking aan de basis wij in staat zullen zijn om de enorme problemen waarmee het land worstelt aan te pakken. Zij gaf ook verder aan dat het belangrijk is deze regering de volle ondersteuning en vertrouwen te geven, opdat zij ons kunnen leiden uit de gigantische problemen waarin de samenleving thans verkeert. Zij gaf de initiatiefnemers aan ervoor zorg te zullen dragen dat dit initiatief van de vrouwen van het ressort Kampong Baroe ingang vindt in de overige ressorten van het district Saramacca.

De initiatiefgroep is gestart met 20 vrouwen. Als eerste actie hebben zij een donatie van levensmiddelen gedaan aan het internaat Eben Hazer in het ressort Kampong Baroe. Ter ondersteuning van de proclamatie was ook een delegatie van de vrouwenorganisatie Jarikaba en Omgeving aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen ressort Kampong Baroe bundelen zich