woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over

lees ook ...

Vp Brunswijk steunt IMF’s aanpak voor sociale hervormi...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het eens met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de versterking van sociaal zwakkeren in Suriname. Voorafgaand aan de ministerraadsvergadering op woensd...

Vijf vrouwen uit Koropha (Matta) hebben onlangs een informatiesessie over huiselijk geweld gegeven aan andere vrouwen in het dorp. De vrouwen werden samen met andere vrouwen uit Para getraind om het eerste aanspreekpunt te zijn in hun dorp voor vrouwen en meisjes die risico lopen of slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

De training is onderdeel van het programma ‘Inheemse gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld’, dat wordt uitgevoerd door Stichting Projekta en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). Het programma wordt gefinancierd door het United Nations Trust Fund to End Violence against Women.

Tijdens de informatiesessie bespraken de vrouwen verschillende vormen van huiselijk geweld, zoals fysiek, seksueel en psychisch geweld. Ze gaven ook informatie over waar vrouwen en meisjes terecht kunnen voor hulp als ze te maken krijgen met huiselijk geweld.

De vrouwen waren enthousiast over de training en ze zijn blij dat ze nu hun kennis kunnen delen met andere vrouwen in het dorp. Ze hopen dat dit zal helpen om huiselijk geweld in het dorp te verminderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over