zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen in zwart gekleed protesteren voor monument Mama Sranan

lees ook ...

BLTO in actie: betalingen overuur blijven uit

De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) is momenteel in actie vanwege het uitblijven van overurenbetalingen voor zijn leden gedurende een periode van zes maanden. Tijdens een persconferenti...

Op Internationale Vrouwendag heeft de vrouwenorganisatie Purple Movement er niet voor gekozen om deze dag te vieren. In plaats daarvan hebben zij ervoor gekozen om een stile protestactie te organiseren bij het standbeeld Mama Sranan, voor het Kabinet van de President. Het thema van deze actie is: ‘Nationale rouw dag voor vrouwen in Suriname.’

De groep vrouwen is volledig in het zwart gekleed met zwarte mond- en neusbedekking. Vrouwen zijn in de gelegenheid gesteld om hun medeleven te tonen op deze dag en solidair te zijn met de erbarmelijke leefomstandigheden van de vrouw nu in Suriname.

Het desastreus en rancuneus beleid van de regering-Santokhi heeft grote gevolgen voor het leven van de vrouw. Zo kunnen zij de dagelijkse prijsstijgingen niet meer aan, meldt de organisatie.

Verder vallen de basiszorg voorzieningen nu uit voor vrouwen en meisjes, terwijl de economische afhankelijkheid nu groter is dan voorheen. Meer dan ooit lopen gezinnen met name de vrouwen het risico op sociale uitsluiting en ernstige armoede. De sociale voorzieningen spelen niet goed in op de crisissituatie, vinden de deelnemers aan de protestactie. Werkloosheid en lage inkomens spelen een groot rol in het leven van de vrouw en leiden tot vele tekorten in gezinnen.

Tot de groep vrouwen behoorden ook DNA-leden van de NDP, Jennifer Vreedzaam en Ann Sadi.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen in zwart gekleed protesteren voor monument Mama Sranan