dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwen in het binnenland worden getraind in mondkapjes maken

lees ook ...

Simons: There isn’t a difficult dialing method

The National Democratic Party (NDP) opposes a convoluted electoral system reform. This was raised during a question from the crowd at the management meeting on Saturday night in Ocer. The NDP, accordi...

Vrouwen in het binnenland leren mondkapjes maken. Dit is mogelijk gemaakt door The Back Lot die geld heeft gekregen van de Alcoa Foundation en het SU4SU Covid-19 Support Fund. De vrouwen uit zeven dorpen leren naast het maken van de mondkapjes ook hoe ze de kostprijs moeten berekenen. Het project is onderdeel van een bewustwordingscampagne om ook de bevolking in het binnenland bewust te maken, dat zij zich moet beschermen tegen het Covid-19-virus.

De vrouwen maken de mondkapjes voor zichzelf, voor hun gezinnen en voor de verkoop. De workshops worden zijn de afgelopen maanden gegeven door Talking Prints, een organisatie die al 6 jaar bezig is met het upgraden van skills van vrouwen in het binnenland, meldt The Back Lot. Naast de training hebben de vrouwen naaimachines, gereedschap en alle materialen ontvangen die ze nodig hebben voor dit project.

Talking Prints werkt al jaren met verschillende groepen in het binnenland die werkstukken maken zoals tassen, headbands en andere accessoires. Deze worden niet alleen in Suriname, maar ook in het buitenland verkocht. Vrouwen die voor ze werken kunnen op deze manier in hun eigen onderhoud voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen in het binnenland worden getraind in mondkapjes maken