donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vrouwen en jongeren economisch weerbaar maken door Farmer Field School training

lees ook ...

Bordo gepakt, Bouterse next?

  Desi Bouterse is in hoger beroep veroordeeld tot de eerder gevonniste 20 jaar gevangenisstraf. Directe in hechtenis neming werd niet geeisd door de rechters, omdat zij vonden dat er niet gen...

Landbouwers kregen in het kader van  het Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) project, op 14 september 2023 hands-on skills tijdens de Farmer Field School training gehouden te coöperatie Kwatta.  Landbouwers kregen groepsgewijs gratis zogenaamde klimaatbestendige praktische informatie om meer te kunnen bereiken in de praktijk. De doelgroep bestaat uit 65 jongeren en vrouwen. Dit project wordt uitgevoerd in het Caraïbisch gebied.

Onderzoek heeft aangetoond, dat vrouwen en jongeren op de achtergrond blijven wanneer het gaat om landbouw. Zij worden nu gemotiveerd om ook aan productieverhoging te doen. Dit project richt zich op peper, tomaat, broccoli, bloemkool en sla.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij stimuleert het geheel en heeft een faciliterende rol in vooral het verzorgen van de trainingen. Deelnemers mogen zich aanmelden op het nummer +597 8404095.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwen en jongeren economisch weerbaar maken door Farmer Field School training