maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

Vrouwelijke rolmodellen verrast op 08 maart

lees ook ...

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Def...

Stichting De Kracht van de Vrouw heeft in verband met internationale dag van de Vrouw, besloten om net als voorgaande jaren ook dit jaar vrouwelijke rolmodellen in het zonnetje te zetten. Dit jaar zij Afro Surinaamse en Inheemse vrouwen verrast. Vijftien vrouwen ontvingen op 08 maart 2022 de “Grani Fiti Joe Moi Misi Award” en een certificaat.

De volgende vrouwen kregen een award: Muriël van Doimen, Emie Parami, Berriel Francis Dahl, Titsia Asabina-Nathaniël, Jolanda Hokstam-Sweet, Rosita Leeflang, Juanita Rosita Ormskerk, Sharmaine Morina Artist, Consuela Cindy Maai, Nancy Lodik, Joyce Williams, Jacintha Thomas-Alfaisi, Mildred Helen Caprina, Channa Kiba en Empress Graciella Morman.

Assembleelid Patricia Etnel sprak de aanwezigen toe en kreeg een oorkonde. Haar onbaatzuchtige bijdrage voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de vrouwen is niet onopgemerkt gebleven. Zij wordt als een rolmodel gezien onder de vrouwen.

Deze voorbeeldvrouwen zijn overwegend geselecteerd op de activiteiten die zij belangeloos onder vaak complexe omstandigheden voor vrouwen, mannen en kinderen in hun omgeving verrichten. Voorzitter van de Stichting De Kracht van de Vrouw, Agnitha Jozefzoon zegt dat vrouwen overal ter wereld en ook in Suriname achterstanden ondervinden op economisch- en sociaal gebied. Maar ook huiselijk geweld en seksuele intimidatie kunnen nog als veel voorkomende misstanden tegen vrouwen worden aangemerkt. Het thema dit jaar is solidariteit.

Voorzitter Jozefzoon geeft aan dat we dit samen moeten doen. “Heel wat dingen moeten veranderd worden. Het is nu de tijd dat we een vrouw als president hebben”, benadrukt de voorzitter. Ze vindt ook dat discriminatie tussen mannen en vrouwen verbroken moet worden. Er is volgens haar wel reeds een begin hieraan gemaakt, als we kijken naar het aantal vrouwen in de gemeenschap dat tegenwoordig voor beroepen kiest, die veelal door mannen beoefend worden. Daarom vindt voorzitter Jozefzoon het belangrijk om de 15 dja dja uma’s te huldigen, zodat zij gemotiveerd doorgaan met het bieden van ondersteuning aan andere vrouwen.

Jozefzoon is sedert 2014 bezig vrouwen op te trekken binnen de samenleving. De strijd die vrouwen in het verleden hebben gevoerd, hebben zeker vruchten afgeworpen. Ze roept de ouders, maar in het bijzonder de vrouwen op hun kinderen te leren zelfstandig te worden. Ook aan de mannen deed ze de oproep om hun verantwoordelijkheid als vader te nemen. “Wij moeten onze kinderen helpen om waardige burgers te worden in de maatschappij. Daarom vraag ik dat wij vrouwen elkaar blijven ondersteunen”, aldus voorzitter Jozefzoon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwelijke rolmodellen verrast op 08 maart