dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwelijke ondernemersbeurs

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

Zaterdag werd ter afsluiting van de Global Entrepeneurship Week een vrouwelijke ondernemersbeurs georganiseerd door het ministerie van economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. De opkomst was heel goed , in evenementhal Lolo Koekroe, en de deelnemende vrouwen vonden het de moeite wel waard. Een schema zorgde ervoor dat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig waren. Verder zorgde een discjockey voor een prettige sfeer.

Handgemaakte en goed afgewerkte souvenirs van An,s gifshop en craft van Madhevie Mathoera waren onder andere te zien. “In 2018 ben ik officieel begonnen met mijn zaak. Ja, het levert mij wel wat op. Er is zeker vraag naar deze items, want door de crisis heeft men weinig geld om dure cadeautjes te kopen”, zegt Mathoera. Zij hoopt haar klantenkring te vergroten via de beurs. “Mijn doel is om mijn netwerk uit te breiden. Er zijn vrouwelijke ondernemers die mij hebben benaderd voor samenwerking. Ik hoop echt dat daar iets uit voortkomt, want mijn zaak is helemaal in Nickerie.”

De stand van Lena Swit’ Tesi zag er prachtig uit  met  uitgestalde lokaal gemaakte flessen ponche crema, van  lokale ingrediënten, podosiri, kokoksnoot, koffie en skratie. Merredith Talip, eigenaresse van Lena Swit’ Tesi, is  een jaar professioneel bezig. Eerder werkte zij op kleine schaal. “Eigenlijk ben ik vanaf mijn veertiende bezig om samen met mijn oma drankjes te maken. Ik heb nu een eigen twist eraan gegeven door te experimenteren met smaken.”

Zij heeft heel goede reacties gekregen, en  meldt ook, dat zij de grondstoffen “slim ingekocht” heeft, waardoor ze nu beschikt over een ruime voorraad. “Op een gegeven moment zullen we sowieso onze prijzen moeten verhogen, maar we mogen niet overdrijven.”

Onderdirectoraat Ondernemerschap, was de organisatie achter deze vrouwenbeurs. Men kijkt terug op een geslaagd  project. “Sommige deelnemers hebben kosten noch moeite gespaard bij het tentoonstellen van hun artikelen,” aldus Moreno Jackson van het secretariaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwelijke ondernemersbeurs