zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwelijke ondernemers Saramacca geïnformeerd door VHP Gendercommissie

lees ook ...

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan za...

De Gendercommissie van de VHP, onder leiding van Krishnakoemarie Mathoera, heeft voor vrouwelijke ondernemers en starters in het district Saramacca een informatiesessie gehouden. Verschillende sprekers gaven presentaties, waaronder minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap van hetzelfde ministerie. Er werd ook gesproken over het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness en Suriname’s Growth Enterprises(SURGE).

In haar openingsspeech benadrukte de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, dat de economische problemen waarmee de bevolking, en vooral vrouwen, te maken hebben, voortkomen uit een eenzijdige economische ontwikkeling van de afgelopen 40 jaar. Deze eenzijdige ontwikkeling heeft geleid tot een gebrek aan diversificatie in de economie en heeft daardoor bijgedragen aan de armoede van vandaag.

Krishna Mathoera, voorzitter van de Gendercommissie VHP, benadrukte het belang van de betrokkenheid van vrouwen in het economisch leven. De eerste infosessie werd in Saramacca gehouden vanwege het agrarische karakter van het district en de aanwezigheid van belangrijke bedrijven zoals FAI N.V. en Staatsolie N.V. De nadruk werd gelegd op het belang van ondernemerschap om innovaties door te voeren en werkgelegenheid te creëren om zo het land vooruit te helpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwelijke ondernemers Saramacca geïnformeerd door VHP Gendercommissie