vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Vrouwelijk ondernemerschap krijgt boost door SURGE grants

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd dat het SURGE-project, onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD), een belangrijke mijlpaal heeft bereikt. Het door de Wereldbank gefinancierde programma, in samenwerking met Solidaridad voor technische assistentie, heeft de eerste tien grant overeenkomsten opgeleverd.

Deze grants zijn gericht op het stimuleren van groei en ontwikkeling bij Surinaamse micro-kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s). De ceremoniële ondertekening van de overeenkomsten vond plaats op 26 januari 2024. Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap van het ministerie van EZ, was getuige van dit belangrijke moment waarbij Solidaridad en de tien begunstigde bedrijven hun handtekeningen zetten. Daarna overhandigde Mathoera de getekende exemplaren aan de vertegenwoordigers van de bedrijven.

Directeur Mathoera sprak vol vertrouwen over het succes van het SURGE-project en benadrukte de kans die het biedt voor het bevorderen van vrouwelijk ondernemerschap. Opmerkelijk is dat 56 van de 77 deelnemende bedrijven eigendom zijn van of geleid worden door vrouwen.

Mathoera benadrukte de ambitieuze groeiplannen van deze bedrijven, die naar verwachting zullen leiden tot significante verbeteringen in omzet, werkgelegenheid, export en neveneffecten in de komende vijf jaar.

Directeur Mathoera benadrukte verder het belang van het investeren in lokale ondernemers en bedrijven voor de economische groei van Suriname, waarbij de focus ligt op ondernemersgeest, productiviteit en innovatie. Het ministerie, in samenwerking met Solidaridad, zal de ondernemers blijven ondersteunen en begeleiden op hun pad naar groei en succes.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVrouwelijk ondernemerschap krijgt boost door SURGE grants