Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vrouw uit Rijswijk (43) door echtgenoot gewurgd op vakantie in Suriname

Geplaatst

op

Een Nederlander is vandaag opgepakt in Suriname op verdenking van het wurgen van zijn partner. Het slachtoffer is een 43-jarige vrouw uit Rijswijk. Ze stierf tijdens een vakantieruzie, meldt de Surinaamse politie. Volgens verdachte Mohamed K. (53) handelde hij uit zelfverdediging.  

K. verklaarde tegenover de politie dat hij en zijn partner vanochtend in de keuken waren toen de vrouw plots een kapmes bovenhaalde waarmee ze hem te lijf wilde gaan. Terwijl hij haar hand met het mes vasthield, drukte hij met zijn andere hand tegen de keel van zijn vriendin. Toen K. opmerkte dat ze niet meer bewoog, belde hij de politie.

Die kreeg omstreeks 07.30 uur een melding binnen over een levenloze vrouw in een woning in vakantieressort De Nieuwe Grond in Wanica, ten zuidwesten van Paramaribo. Agenten troffen het slachtoffer levenloos aan op de vloer. Een arts stelde haar dood vast. Mohamed K. bevond zich op dat moment in de woning met hun 4-jarig zoontje.

“Constant ruzie”

Volgens K. arriveerde hij op 27 november met zijn partner en hun kind in Suriname voor een vakantie. Tijdens hun verblijf hadden ze volgens hem constant ruzie. Zo ook vanmorgen. De verdachte is gearresteerd en het kapmes is in beslag genomen.

Op het lichaam van de vrouw zal een autopsie worden uitgevoerd. Het zoontje is ondergebracht bij familieleden in Suriname. Het gezin heeft volgens de politie de Nederlandse nationaliteit. De Surinaamse en Nederlandse politie onderzoeken de zaak verder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen