Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vrouw uit Rijswijk (43) door echtgenoot gewurgd op vakantie in Suriname

Geplaatst

op

Een Nederlander is vandaag opgepakt in Suriname op verdenking van het wurgen van zijn partner. Het slachtoffer is een 43-jarige vrouw uit Rijswijk. Ze stierf tijdens een vakantieruzie, meldt de Surinaamse politie. Volgens verdachte Mohamed K. (53) handelde hij uit zelfverdediging.  

K. verklaarde tegenover de politie dat hij en zijn partner vanochtend in de keuken waren toen de vrouw plots een kapmes bovenhaalde waarmee ze hem te lijf wilde gaan. Terwijl hij haar hand met het mes vasthield, drukte hij met zijn andere hand tegen de keel van zijn vriendin. Toen K. opmerkte dat ze niet meer bewoog, belde hij de politie.

Die kreeg omstreeks 07.30 uur een melding binnen over een levenloze vrouw in een woning in vakantieressort De Nieuwe Grond in Wanica, ten zuidwesten van Paramaribo. Agenten troffen het slachtoffer levenloos aan op de vloer. Een arts stelde haar dood vast. Mohamed K. bevond zich op dat moment in de woning met hun 4-jarig zoontje.

“Constant ruzie”

Volgens K. arriveerde hij op 27 november met zijn partner en hun kind in Suriname voor een vakantie. Tijdens hun verblijf hadden ze volgens hem constant ruzie. Zo ook vanmorgen. De verdachte is gearresteerd en het kapmes is in beslag genomen.

Op het lichaam van de vrouw zal een autopsie worden uitgevoerd. Het zoontje is ondergebracht bij familieleden in Suriname. Het gezin heeft volgens de politie de Nederlandse nationaliteit. De Surinaamse en Nederlandse politie onderzoeken de zaak verder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen