donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Jachtopzienersopleiding van start gegaan

lees ook ...

Mijlpaal: Begrotingstekort Suriname slechts 4,3%

Op maandag 25 september 2023 keurde de Regeringsraad de begroting voor 2024 goed en besprak de jaarrede. Opmerkelijk is de spectaculaire vermindering van het begrotingstekort van 19% in 2020 tot slech...

Op vrijdag 26 mei vond na 11 jaar eindelijk de herstart plaats van de jacht opzienersopleiding die gefinancierd wordt door de United Nations Development Programme Suriname, het GCCA+ project en het ASL-2 Project. 

Het Jan Starke Opleidingscentrum is belast met uitvoering van dit project in samenwerking met de Afdeling Natuurbeheer. De herstart van de opleiding is van groot belang, omdat 15 van de huidige 54 jachtopzieners in Suriname de komende 3 tot 5 jaar met pensioen gaan.

De opleiding zal 6 tot 9 maanden duren en richt zich op kennis en vaardigheden op het gebied van jachtopzicht en natuurtechnische vakken. Na een periode van velddienst, praktijktraining en stage zullen de cursisten volwaardig opgeleide jachtopzieners zijn. Hierna worden de deelnemers opgeleid tot buitengewoon agent van de politie.

Het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer – LBB / NATUURBEHEER is verantwoordelijk voor het beheer van wildlife en beschermde gebieden in Suriname, waaronder natuurreservaten en de Multiple Use Management Areas (MUMA’s).

De jachtopzieners van Natuurbeheer zijn belast met het handhaven van bijzondere wetten, zoals de natuurbeschermingswet en de jachtwet van 1954. Daarnaast beschermen ze het bos en voeren ze verdragen zoals CITES en het biodiversiteitsverdrag uit.

Met deze opleiding vergroten we de capaciteit van de LBB / NATUURBEHEER op de fysieke controle en toezicht op de wetten met betrekking tot het in wild voorkomende flora en fauna te waarborgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJachtopzienersopleiding van start gegaan